Kraamzorg
Informatie over mijn werkwijze en wat je kan verwachten voor, tijdens en na de kraamweek
Aanmelden
Na het ontvangen van jouw aanmelding, neem ik contact met je op om deze te bevestigen. We nemen jouw aanmelding samen door en vullen aan waar nodig. Als dit alles is gedaan, heb jij een garantie op mijn kraamzorg.
Het kan zijn dat jouw uitgerekende datum vol zit in mijn planning en ik je helaas niet kan aannemen voor een (volledige) zorg. In dit geval zal ik je spoedig berichten en overleggen we de mogelijkheden.
Intakegesprek
Rond 30 weken zwangerschap neem ik contact met je op en spreken we een datum af voor het intakegesprek wat rond 32 weken valt.
Bij een 2de kindje krijg je een telefonische intake, er vindt dus er geen huisbezoek plaats.
Op het intakegesprek bespreken we jouw wensen. Wat wil je graag? Hoe zie je de bevalling voor je thuis/ziekenhuis? Is het jouw eerste kind of al jouw derde en hoe betrekken we het gezin? Waar kan ik jouw het beste bij ondersteunen?
Ook bespreken we wat je minimaal aan zorguren kan verwachten volgens het LIP (Landelijk Indicatie Protocol) en wat er aanwezig moet zijn om de kraamweek een goede start te kunnen geven. De standaard zorg is 49 uur over 8 dagen aaneengesloten verdeeld. De minimale zorg is 3 uur per dag.
Kraamweek
Tijdens de kraamweek verzorg ik rust en advies. Ik hou het kindje goed in de gaten, als wel jou/de rest van het gezin. Ook bied ik professionele begeleiding op het gebied van borstvoeding en/of flesvoeding.
Mijn zorg omvat:
-
Verzorging en controles bij de moeder en baby
-
Observeren, signaleren en rapporteren
-
Voorlichting en instructies geven
-
Hygiene waarborgen
-
Begeleiding bij borst- of kunstvoeding
-
Vanaf April '24: Postpartum massage
Bij een thuis- of poliklinische ziekenhuisbevalling (een verplaatste thuisbevalling) assisteer ik de verloskundige en ondersteun ik jouw partner/rest van het gezin.
Wordt het medische bevalling? Dan neemt de gynaecoloog en het ziekenhuis personeel de bevalling over en zal ik zodra je het ziekenhuis mag verlaten jou thuis opvangen.
Naast mijn primaire zorgtaken, zal ik ook ondersteuning bieden in lichte huishoudelijke taken en andere afspraken die wij vooraf met elkaar hebben gemaakt.
We sluiten de week af door deze te bespreken en laatste vragen of tips & tricks te behandelen zodat jij de zorg voor jouw kindje vol vertrouwen kan voortzetten.
Na de kraamweek
De kraamtijd is net over maar je hebt toch nog vragen! Hoe ging dat ook al weer of mijn baby doet nu ‘dit’? Je mag mij altijd bellen of mailen om het te bespreken.
Zorggarantie
Bij ziekte of uitval zal ik de zorg bij een van mijn collega’s plaatsen. Zo is jouw zorg altijd gewaarborgd.
Verzekering
Nederlandse zorgverzekeraars geven recht op een vergoeding voor kraamzorg van gemiddeld 49 uur. Er is meestal sprake van een (wettelijke) eigen bijdrage van € 4,80 per uur.
Weet je niet meer wat jouw pakket inhoud, ga dit dan na bij jouw zorgverzekeraar om niet voor verrassingen te komen staan.
In sommige situaties zijn er meer uren nodig, wat ik in overleg met jou en de verloskundige zal vaststellen. Ook in het geval van meer uren, denkt de zorgverzekering dit.
Werkgebied
Mijn werkgebied omvat de volgende 6 gemeenten:
-
Gemeente Castricum, (Limmen, Bakkum, Akersloot, Castricum, en de Woude)
-
Gemeente Heiloo (Heiloo, Egmond aan de hoef, Egmond-binnen, Egmond aan Zee)
-
Gemeente Alkmaar (De Rijp, Graft, Grootschermer, Koedijk, Markenbinnen, Noordeinde, Oost-Grafdijk, Oterleek, Schermerhorn, Stompentoren)
-
Gemeente Zaanstad/Zaanstreek (Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Westzaan, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Zaandam)
-
Gemeente Uitgeest
-
Gemeente Heemskerk
Woon je hier niet en ben je benieuwd of Zaanse Kraam ook kraamzorg bij jou kan leveren? Neem dan contact met mij op.
Contact
Heb je een vraag of wil je mij iets vertellen?
Je kan mij telefonisch of via de mail bereiken, of laat een bericht achter via het contactformulier en ik zal spoedig reageren!